10 bra semstertips för Visby och Gotland

  1. Ringmuren - Visbys stadsmur - Den välbevarade medeltida stadsmuren är ett måste för historieälskare. Den sträcker sig 3,4 kilometer och omger den gamla staden och erbjuder fantastisk utsikt över Östersjön och den omgivande landsbygden.
  2. S:ta Marias Domkyrka - Denna 1200-talskyrka är mycket välbevarad och är är fortfarande i bruk. Den är hem för många medeltida fresker och artefakter.
  3. Botaniska trädgården - Den här lugna trädgården ligger på klipporna med utsikt över Östersjön och har ett brett utbud av växter, inklusive många som är unika för Gotland.
  4. Visby hamn - Den pittoreska hamnen är ett bra ställe att koppla av och se båtarna komma och gå. Det är också en utmärkt plats för fiske och simning.
  5. Fornsalens museum - Detta museum är ett måste för historieintresserade. Den rymmer en stor samling artefakter från vikingatiden och medeltiden, inklusive vapen, smycken och vardagsföremål. Museet är inrymt i en 1100-talskyrka och erbjuder besökarna en inblick i det förflutna med sina interaktiva utställningar och kunnig personal. Besökare kan också utforska den intilliggande arkeologiska parken, där resterna av en vikingaby och en medeltida kyrka har grävts ut. Museet är öppet från maj till september och är ett utmärkt sätt att lära sig om Gotlands historia och kultur.
  6. Gotlands konstmuseum - Detta museum visar upp verk av Gotlands mest kända konstnärer, inklusive verk från 1800- och 1900-talen.
  7. S:t Nicolai kyrkoruin: Ruinen av 1200-talskyrkan S:t Nicolai ligger i centrala Visby och ger en inblick i stadens rika historia.
  8. Gotlandsleden - Den här natursköna vägen tar dig genom Gotlands vackra natur, förbi forntida ruiner och traditionella gårdar.
  9. Medeltidsveckan - För historieintresserade är Medeltidsveckan i Visby ett måste att se. Den veckolånga festivalen hålls årligen i augusti och erbjuder ett brett utbud av aktiviteter och evenemang som för besökare tillbaka i tiden till medeltiden. Visbys gator blir levande med medeltida marknader, tornerspelsturneringar och återskapande av historiska strider. Besökare kan också bevittna traditionellt hantverk och hantverkare i arbete, som smeder, krukmakare och vävare. Festivalen bjuder också på medeltida musik och dansföreställningar, och utsökt medeltida mat serveras på marknadsplatserna. Medeltidsveckan är ett unikt och spännande sätt att uppleva Gotlands och Visbys rika historia.
  10. Gotland ring - Denna racerbana är ett populärt resmål för bil- och motorcykelentusiaster. Det är också hem för en gokartbana, och besökare kan ta en tur på banan med en professionell förare.